Спеціальні потреби

Відбулася церемонія вручення премій “Оскар”


Напевно найяскравішою подією неділі в Сполучених Штатах стала церемонія вручення премій “Оскар”, яка відбулася у кінотеатрі КОДАК, що у Лос-Анджелесі. Цьогорічна 79-та церемонія була як завжди видовищною, хоча й пройшла без особливих несподіванок.

“Оскар-2007” запам’ятався насамперед тим, що він відбувся під девізом захисту довкілля, засвідчив толерантне ставлення до етнічних та сексуальних менших, зробив кінозіркою відомого політика, а також заслужено відзначив старожилів Кіно академії.

Експерти та журналісти майже стовідсотково спрогнозували результати нагородження. Хоча особливої інтриги і не було, але зала вибухнула оваціями коли було оголошено що Мартін Скорсезе нарешті отримає свого першого Оскара за найкращу режисуру.

Шість разів Мартін Скорсезе висувався на здобуття Оскара в режисерській номінації і ще два рази номінувався на премію за найкращий сценарій. Проте лише в цьому році він нарешті отримав довгоочікувану статуетку за фільм “Відступники”. Це була тріумфальна нагорода, оскільки ця стрічка стала також найкращим фільмом року, здобувши загалом чотири Оскари.

Оскара за найкращу чоловічу роль був удостоєний Форест Уітакер, фільм “Останній король Шотландії”, який обійшов у цих перегонах Леонардо Дікапріо. У своїй промові чорношкірий актор підтвердив що будь-хто може досягнути своєї мрії, якщо цього захоче.

“Це можливо для кожної дитини зі Східного Техасу, яка виросла в південно-центральних районах Лос-Анджелесу і Карсона, яка присвятить себе досягненню своєї мрії – колись доторкнутися до неї”, – зазначив Форест Уітакер

Найкращою акторкою року стала Хелен Міррен, за головну роль у фільмі “Королева”.

Фільм “Маленька міс Щастя”, який вже став улюбленим для багатьох кіноманів отримав дві нагороди – за оригінальний сценарій та найкращу чоловічу роль другого плану – Алан Аркін.

Цього року статуетку Оскара отримала ще одна чорношкіра акторка Дженіфер Гадсон, за кращу жіночу роль другого плану у фільмі “Дівчата мрії”.

Ще однією особливістю Оскара стала нагорода документального фільму “Незручна правда”. Серед інших, на сцену за нагородою піднявся колишній віце-президент США Альберт Ґор. Він давно відомий своєю боротьбою за збереження екології і подолання небезпеки глобального потепління на планеті. Завдяки цьому фільму, відомий політик став ще й зіркою шоу-бізнесу.

Відео - найголовніше

Під прапорами: В точку. Фільм Голосу Америки. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:42 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG