Спеціальні потреби

Грандіозне автошоу відбулося у Детройті


Автомобільна промисловість США покладає великі сподівання на те, що показники продажів, після спаду, нарешті підуть вгору. Нещодавно автовиробники з усього світу злетілися в Детройт, аби представити свої найновіші моделі. Попри дедалі зростаючу конкуренцію з виробниками з Азії, три великі американські компанії на цьогорічному Північноамериканському міжнародному автошоу випромінювали впевненість.

Голівудські знаменитості, які побували на цій події, додали шарму і блиску. Однак справжні зірки найпрестижнішого автошоу – автомобілі.

“Дженерал Мотор” взяв цього року головні призи, коли журналісти-експерти назвали Сатурн Ауру та Шеві Силверадо кращими легковиком і траком-2007.

Генеральний менеджер “Шевроле” Ед Пепер вітає такий вибір:

“Це грандіозний день для нашої компанії. Не пам`ятаю, щоб за ті 14 років, що ми беремо призи, ми виграли обидва – за легковик і за трак. Здобути визнання стількох різних журналістів – просто завдяки якостям продукту і тому, як авто показало себе в демонстраційному залі. Я не можу описати, що це для нас означає. Це як виграти суперкубок”.

Торік “Дженерал Мотор” і “Форд” мали спад продажу легковиків на 10%. “Крайслер” топтався на місці. Натомість японська “Тойота” мала 17% росту і вже готова перевершити “Джі Ем” як світового лідера.

Проте шеф “Крайслер” Том Ласорда каже – національних виробників рано скидати з рахунку.

Сотні тисяч відвідувачів і потенційних покупців американських автомобілів побували на детройтському шоу і залишилися неабияк задоволеними.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG