Спеціальні потреби

У Вашингтоні пройшов кубок СРСР з футболу серед аматорів


Нещодавно у Вашингтоні відбувся своєрідний футбольний чемпіонат. За кубок першості змагалися команди місцевих громад України, Росії, Білорусі та Кавказу.

Звісно, рівень матчів був аматорським. Але заслуговує на увагу ідея об'єднання цих громад, яку намагалися втілити в життя організатори події. Про її успіх свідчить й те, що дивитися футбольні зустрічі прийшло чимало уболівальників. А все починалося ще у далекому 2002. Після багатьох років гри в футбол була зібрана команда ''СРСР'', яка й досі грає в професійний футбол у Вашингтонській міжнародній футбольній лізі. А згодом було вирішено створити і чемпіонат ''СРСР'', в якому міг взяти участь будь-хто бажаючий з країн колишнього Радянського Союзу. Команда Росії цього року вже другий раз поспіль отримала перемогу. Перемогу заслужену, але не передбачувану. Адже до останнього гра складалася на користь українців, яким для перемоги в фінальному поєдинку з росіянами достатньо було зіграти в нічию.

А починалося все з того, що любителі професійного футболу просто вирішили продовжити те, що існувало колись. Колись, за Радянського Союзу, відбулося 54 футбольних чемпіонати. Організатори ж вирішили підхопити цю забуту естафету і провести у Сполучених Штатах 55-ий, 56-ий, 57-ий і цьогорічний - 58-ий футбольний турніри. Утім, спинятися на цьому не збираються. Обіцяють - продовження буде.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG