Спеціальні потреби

Леся Ґонґадзе більше не хоче йти в суд


Мати Георгія Ґонґадзе Леся відмовляється брати участь у судових засіданнях, де слухатиметься справа про вбивство її сина. Також вона розірвала договір, згідно з яким її інтереси представляє адвокат Андрій Федур.

14 вересня суд знову збереться для того, аби продовжити слухання справи про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе. Наскільки затягнеться слухання найрезонанснішої справи в Україні наразі не відомо. Відомо лише, що відбуватиметься воно без присутності матері журналіста Лесі Ґонґадзе.

Раніше пані Леся часто пропускала засідання, але тепер зовсім відмовилася відвідувати їх. Нагадаємо, що вдова журналіста Мирослава Ґонґадзе вже надала суду свідчення.

Леся Ґонґадзе дуже сумнівається, що на лаві підсудних справді вбивці її сина. Офіційно позицію та мотиви рішення щодо полишення суду цією стороною буде повідомлено напередодні судового засідання.

Не буде в суді і представника Лесі Ґонґадзе – Андрія Федура. Разом із рішенням не брати участі у суді як потерпіла сторона, пані Леся нотаріально розірвала договір про надання їй адвокатських послуг Андрієм Федуром. Відтак він вже не має права представляти матір вбитого журналіста.

Ще нещодавно пані Леся наполягала на черговій експертизі тіла, знайденого під Таращею, а саме п`ятій. Вона не вірить що таращанське тіло належало Георгію, а відтак відмовляється його ховати.

Натомість як матір, так і вдова журналіста неодноразо заявляли, що в першу чергу вимагають розкрити справу остаточно, аби покарані були не лише виконавці, але й замовники вбивства Георгія. Після початку судового процесу жодної нової інформації щодо замовників вбивства правоохоронні органи не повідомляли.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG