Спеціальні потреби

Американцям розподобалося відпочивати у парках


Нове дослідження, проведене американським журналом охорони довкілля показало, що з 1990 року у 390 національних парках Америки кількість відвідувачів зменшилась на 25 відсотків.

Дослідники складають провину за статистику на американську індустрію розваг. З 30-их років двадцятого століття кількість відвідувачів національних парків у святкові дні постійно зростала протягом понад 50 років. Рекордне число відвідувачів припало на 1987 рік, коли кожен американець відвідав парк принаймні один раз. Представниця Паркової Служби США Кеті Каппер каже, що цілі покоління американців зростали за золотої доби розвитку національних парків країни. ''Особливо після Другої Світової Війни, коли у бейбі-бумерів почали з'являтися діти, автомобіль став основним транспортним засобом, а традиційний родинний відпочинок утотожнювався з поїздкою до одного з національних парків'', - говорить вона.

Американський журнал охорони довкілля каже, що за останні 16 років на чверть зменшилась кількість відвідувачів парків. Висока ціна на бензин є тому однією з причин. Однак представник Американської Автомобільної Асоціації Майк Піна каже, що справа не лише в подорожчанні пального. ''Учасники опитувань, як правило, кажуть, що більш не подорожують через високі ціни на пальне. Але насправді машини залишаються найдешевшим способом пересування'', - каже він.

Тому, на думку авторів дослідження, вірогідною причиною зменшення за останні роки зацікавленості до парків стала популяризація таких видів дозвілля як перегляд кінофільмів на домашній відеоапаратурі, відео-ігри та Інтернет. Звісно, що індустрія розваг, яка щороку приносить своїм господарям у Сполучених Штатах понад 200 мільярдів доларів прибутку, спроможна краще розрекламувати пропонований стиль дозвілля аніж система парків, яку фінансують з фондів державного бюджету та неприбуткових неурядових організацій. Але, на думку Кеті Каппер, жива природа завжди матиме своїх прихильників. Він каже так: «Можете розглядати фотографії чи грати у відео-ігри, у яких все неначе справжнє, але немає нічого кращого, ніж тут знаходитися».

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG