Спеціальні потреби

Михаїл Саакашвілі приїхав до США


У дні святкування незалежності США, з діловим візитом до американської столиці прибув президент Грузії Михаїл Саакашвілі.

Глава Пентагону Дональд Рамсфелд і раніше називав Михаїла Саакашвілі бажаним гостем в Америці. Про те, що це дійсно так, свідчать багато факторів. Це і посилена зацікавленість постатю грузинськог президента з боку засобів масової інформації, і увага представників адміністрації, політологів та студентства. Цим разом Михаїл Саакашвілі прибув до американської столиці на запрошення президента США Джорджа Буша.

У складі тбіліської делегації - радник з питань врегулювання конфліктів Іраклій Аласанія, заступник голови парламентської комісії з питань безпеки та оборони Ніколоз Руруа та міністр закордонних справ Грузії Гела Бежуашвілі. Даючи інтерв'ю Голосу Америки цей грузинський посадовець висловив передбачення, що президент США, вірогідно, виконуючи прохання організації Human Rights Watch, обговорить з грузинським колегою питання про стан прав людини в Грузії. «Розмова буде зокрема про утримання в'язнів у місцях позбавлення свободи в Грузії, про зловживання повноваженнями з боку поліції та інших установ правопорядку», - каже він.

Візит очоленої президентом Саакашвілі делегації відбувається в дні відзначення річниці америкаської незалежності. Як святкуватимуть цю подію представники Грузії? На це запитання Гела Бежуашвілі відповів однозначно: «Будемо святкувати разом з американцями. Адже присмак свободи усюди однаковий - і тут, і на нашій батьківщині Грузії.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG