Спеціальні потреби

В Українi відзначили американське свято


Минулими вихідними в Україні відзначили річницю проголошення незалежності Сполучених Штатів. Цього року в урочистостях взяла участь рекордна кількість людей. Організатори обіцяють як завжди передати прибуток від акції на благодійні проекти.

Зазвичай, день незалежності США в українській столиці відзначали на одному із стадіонів. Щороку людей приходило все більше. Тому організатори – Американська торговельна палата цьогоріч вирішила перенести свято на заміський аеродром «Чайка». Традиційні відвідувачі зауважили, що це не єдина зміна:

«Захід з року в рік залучає все більше людей. Суміш українців і американців стає на користь українців. Раніше можна було чітко відрізнити – де українці, а де американці. Цього року дивишся – і не розумієш, де хто».

Втім, і українці і американці гарно проводили час. Погода і атмосфера сприяли відпочинку:

«Тут весело, багато людей і я так побачила багато різних ігор. Тобто активний спосіб відпочинку».

Справжніми господарями на святі почували себе діти. Більшість розваг і атракціонів – саме для них. Кожен отримав щось на згадку.

Всім хотілося спробувати покататися у прозорих кулях – «зорбах». Але не кожному вдавалося продемонструвати влучність. Втім, людно було й біля наметів з їжею. Адже подавали традиційні американські страви:

«Курячi крила готуємо, свинячі реберця. І яловичину. Дуже смачно! Дуже-дуже! Скуштуйте! ».

Декому з американців київське свято нагадало як День Незалежності відзначають вдома.

«Взагалі не відрізняється. Тількищо ведучий говорив українською, а гурт співав по-американськи».

Однак після того, як в небо піднялися літаки і зверху посипалися парашутисти – декому довелося визнати: з фантазією в українців – все гаразд. Як сказав один з присутнiх американцiв:

«Я ніколи не бачив під час святкування в Америці авіашоу. Ми ніколи так не відзначаємо День Незалежності. Як правило тільки феєрверки і пікніки».

Зiбранi на святi доходи, як завжди, передадуть на благодійні проекти

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG