Спеціальні потреби

Новий проект сприяння туризму в Українi


Дізнаючись про країни в Інтернеті, туристи прагнуть відвідати нові екзотичні місця. Такою екзотичною сьогодні є для західного світу і Україна. Фундація Україна–США, штаб-квартира якої знаходиться в Вашингтоні, вирішила привідкрити покривало таємності і створити Інтернет-сторінку з промовистою назвою “Подорож в Україну”. Виконавець проекту Олексій Cинельниченко розповів про це Мирославі Ґонґадзе.

МҐ: Олексію, якою була головна мета цього проекту і що спонукало Вас до створення цього веб-сайту?

ОС: Однією з складових місії Фундації Україна - США є економічний розвиток Української держави. Ми вважаємо, що наразі дуже важливо розвивати туристичну індустрію. Особисто я дуже цікавлюсь культурними питаннями і Україна дуже багата культурними традиціями. Сьогодні є дуже важливим, щоб світ зміг зрозуміти нашу культуру, доброзичливість тощо і саме на цьому ми можемо будувати туристичну індустрію та запрошувати людей до України. В результаті, і вони будуть задоволені, і будуть надходити кошти до бюджету, що збагачуватиме економіку і розвиватиме Україну як незалежну державу.

МҐ: Наскільки важко було підшукати інформацію, щоб наповнити цей веб-сайт? Все ж таки, як мені відомо, туристи завжди жаліються, що є мало інформації про Україну.

ОС: Абсолютно вірно, Мирославо. Інформаційне питання – це одне з головних питань. І коли ми тільки почали роботу над веб-сайтом - ми зробили веб-дезайн, розпланували проект, - а коли прийшов час до пошуку інформації, ми зрозуміли, що це набагато складніше, ніж ми думали, тому що є надзвичайно мало інформаційних ресурсів в Інтернеті про Україну, особливо, якщо відвідувач не розуміє ні української мови, ні російської. Англійською мовою знайти якусь інформацію дуже складно. Ми почали контактувати різні організації, туристичні компанії... інформація мусить бути перевірена, достовірна і легка для розуміння. Багато часу пішло на пошук інформації. Ми і досі працюємо над цим і будемо удосконалювати інформаційний ресурс “Подорож в Україну”. Надіємось, що ми зможемо це зробити у найскоріші строки, щоб цей літній період відпочинку приніс багато відвідувачів до України.

МҐ: Ви – молода людина і багато подорожували по світу. Наскільки, на Вашу думку, Україна є привабливою для туристів і яким чином Ви намагались пробудити це зацікавлення?

ОС: Україна є дуже цікава для відвідувачів. Порівняно з іншими країнами світу, Україна має надзвичайний потенціал для подорожуючих і для туристів. Це одна з найбільших держав Європи. Ми маємо і Крим, і Карпати, Полтаву, Схід та Захід країни, річки, ліси та гори... тобто дуже багато місць, які є невідкриті та не показані світу. Ми надіємось, що саме через “Подорож в Україну” людина, яка ніколи не була в Україні, зможе побачити наскільки цікаво можна провести час в Україні, відвідуючи ці чудові, барвисті місця нашої держави.

МҐ: Але для того, щоб насправді пробудити цікавість недостатньо просто бачити як це красиво на картинках. Людина повинна приїжджати до країни і відчувати себе вдома, відчувати себе комфортно. Чи вважаєте Ви, що в Україні створено достатньо бази та інфраструктури для того, щоб західний турист міг відчувати себе комфортно?

ОС: Інфраструктури, я вважаю, що ще недостатньо, але праця відбувається. І наприклад, такі місця як Крим, де, як ми знаємо, кількість відвідувачів збільшується з кожним роком, інфраструктура налагоджується, вона починається ніби з цих головних місць. Але ще дуже багато треба зробити, щоб турист відчував себе комфортно. Так туристи можуть приїхати і побачити різні місця часів радянського союзу, пам’ятники тощо, але комфорт – це одна з головніших частин відпочинку. Тобто, якщо ти живеш в квартирі або готелі, де не має гарячої води, чи опалення взимку, то звичайно, тобі не буде цікаво відвідувати гори чи пам’ятники, тому праця повинна зосереджуватись саме на цих аспектах. Туризм мусить починатись зі створення комфорту, а потім вже історичних пам’яток.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG