Спеціальні потреби

Чи вiдбудуться кадровi змiни в регiонах?


У Києві вирішують, хто з регіональних керівників піде у відставку. Пропозиції Кабінету міністрів з цього приводу не були узгоджені із Секретаріатом президента, а тому остаточного рішення з приводу відставок досі не має.

Кадрового розносу, якого чекали у четвер, не сталося. І не лише з процедурних моментів. Якщо раніше експерти прогнозували серйозну кадрову ротацію у відповіданості до результатів, отриманих на парламентських виборах, то в п`ятницю стало зрозуміло, що до остаточного рішення щодо каоліції, ніяких кадрових революцій в Україні не буде.

Прем`єр, що жортско критикував губернаторів за економічний стан, подав президенту заяви про звільнення голови Севастопольської міськдержадміністрації Сергія Іванова, голови Рівненської облдержадміністрації Василя Червонія і голови Київської облдержадміністрації Євгенія Жовтяка. Однак, як каже заступник керiнвика Секретаріату Анатолій Матвієнко, деякі прізвища навіть у цьому переліку стали для нього несподіванкою:

«Тут є певна неузгодженість. З чиєї вини - зараз не можу сказати. Але, очевидно, це не є добрим знаком. І нам потрібно з урядом працювати трошки пильніше. Я не роблю з цього однозначної трагедії. Можливо рішення, яким керується уряд, є аргументованим. Нам потрібно, очевидно, просто продовжити дискусії, але вони будуть продовжені тільки після того, як повернеться президент».

Деякі відставки були погоджені: губернаторів Кировоградщини, Одещини та Полтавщини за власним бажанням, а Севастопольского чільника за погані показники в роботі. Щодо Червонія та Жовтяка - це самостійне рішення уряду. Останнє слово - за Президентом. Сам Ющенко сказав, що визначатиметься з цим питанням після повернення додому. Як відомо, на Київщині та Рівненщині найвищий результат на виборах отримав блок Юлії Тимошенко, а в Київській обласній раді він навіть зміг самостійно сформувати більшість.

Однак, серйозну кадрову революцію радять чекати після узгодження кандидатури прем`єра.

Посади губернаторів, попри те, що офіційно їх визначає презиеднт, можуть стати частиною кадрового пасьянсу, який розкладатиме нова владна коаліція.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG