Спеціальні потреби

Київ не визнає результатiв виборiв в Азербайджані


Українське Міністерство закордонних справ сьогодні підтримало висновки ОБСЄ щодо виборів в Азербайджані. Також МЗС засудило факт депортації українських спостерігачів з Баку.

Азербайджан досі залишається в центрі уваги українців. Тепер стосовно парламентських виборів у цій республіці висловилося головне дипломатичне відомство України. Як заявив керівник прес-служби міністерства закордонних справ України Василь Філіпчук, Україна поділяє висновки ОБСЄ щодо невідповідності проведених у республіці виборів демократичним стандартам.

ОБСЄ визнала вибори недемократичними і такими, що відбулися з масовими порушеннями виборчого законодавства. Водночас спостерігачі від СНД заявили, що порушення були не масовими і не вплинули на результати волевиявлення громадян. Подібні висновки українці спостерігали рік тому у власній країні. Тоді також висновки міжнародних та російських спостерігачів були дiаметрально протилежними.

Після помаранчевої революції ситуація в Україні змінилася -- вона вийшла зі спостережної місії СНД. Втім, змінилося і ставлення пострадянських країн до України. Принаймні офіційний Баку визнав небажаними особами групу українських спостергачів. Цей факт викликав занепокоєння МЗС, яке заявило, що це не сприятиме дружнім стосункам України з Азербайджаном.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG