Спеціальні потреби

Юристи критикують дiї української влади


Криза влади, яка сьогодні утворилась в Україні, є свідченням того, що у нових політичних лідерів немає, ані стратегічного, ані політичного плану розвитку країни, вважає юрист Інна Богословська. На її думку, президент Ющенко має втрутитись у політику, яку проводить Кабінет міністрів.

Протягом двох років Інна Богословська разом зі своєю командою розробляла концепцію розвитку країни. В її основі лежать бачення України як країни-виробника, а не споживача товарів і країни, що зберігає активний нейтралітет. Вона каже, що на сьогодні це єдина подібна концепція в Україні. Ні президент, ні уряд так досі і не визначились, як має розвиватись Україна і в яку сторону рухатись. За словами Богословської, через це країна зараз переживає кризу влади. І одним з найпотужніших чинників виникнення цієї кризи є прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, вважає Боголовська:

«Все, до чого вона торкається, перетворюється на кризу. Вона почала займатись паливно-енергетичним комплексом -- ми отримали паливно-енергетичну кризу, яку скоріш за все будемо мати й восени. Вона взялась за продукти харчування -- ми отримали колосальну інфляцію і ріст цін. Вона зайнялась цукром -- ми отримали цукрову кризу. Зараз банки у шоці. Вони сім місяців почували себе добре. Вони казали прем`єр-міністр працює, ну хай працює. Все буде добре. Тепер, коли прем`єр-міністр заявила, що вона напряму буде займатись банківською системою -- банківську систему лихоманить, тому що банки очікують кризу».

Богословська каже, що у ситуацію має втрутитись президент. Вона додала, що це також стосується проблем зі реприватизацією кількох українських підприємств. У цих випадках влада має сама демонструвати чітке виконання усіх законів:

«Судові рішення – це єдині підстави для розв`язання питань власності. І в цьому теж є перемога. Президент у своєму указі вказав всім державним органам і установам на те, що будь-які питання власності повинні вирішуватись тільки у рамках закону і на підставі рішень уряду».

Інна Богословська наголошує, що у випадку із Нікопольським феросплавним заводом влада не мала права діяти силовими методами і підтримує позицію голови Фонду держмайна Валентини Семенюк.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG