Спеціальні потреби

США допоможуть Україні розпочати вакцинацію від COVID-19


Крістіна Квін
Крістіна Квін

Про це заявила тимчасова повірена США в Україні Крістіна Квін.

Допомога Агентства США з міжнародного розвитку USAID дозволить укласти контракти з логістичною фірмою на підтримку Міністерства охорони здоров’я щодо отримання, зберігання та транспортування перших доз вакцини по всій країні, йдеться в повідомленні Посольства США в Україні.

«Найближчим часом відбудеться масове розгортання вакцин – надзвичайно складний, проте амбіційний процес – і я з радістю повідомляю, що Сполучені Штати нададуть нову підтримку для отримання та розподілу перших 117 000 доз вакцини Pfizer, що буде доставлена в Україну в рамках Covax», – сказала Крістіна Квін.

В Посольстві нагадали, що США вже надали Україні понад 48 мільйонів доларів на підтримку системи охорони здоров’я, забезпечення захисними засобами, на допомогу малим і середнім підприємствам, які постраждали від пандемії, для боротьби з дезінформацією про вірус та на підтримку інших державних ініціатив.

Дивіться також: Президент США Джо Байден презентував пріоритети своєї зовнішньої політики. Заяви щодо Росії, Путіна. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG