Спеціальні потреби

Звинувачення можуть зашкодити репутації «Організації Трампа» та її добробуту


Прокурори Нью-Йорка в четвер звинуватили «Організацію Трампа», компанію, якою володіє колишній президент США Дональд Трамп, в проведенні 15-річної «схеми з метою обманути» уряд і заявили, що організація надавала керівному складу готівку, оплачувала навчання дітей в приватних школах та надавала розкішні автомобілі і не повідомляла про цей дохід податкові служби, пише журналіст Роб Гарвер в статті для «Голосу Америки».

Водночас, прокурори звинуватили фінансового керівника компанії 73-річного Аллена Вайсселберга за 15 пунктами, включаючи крадіжку у великих обсягах та податкове шахрайство. Як Вайсселберг, так і «Організація Трампа» заявили про свою невинність і намір спростувати звинувачення у суді.

«Це була масштабна та зухвала схема незаконних виплат», - заявив юрист прокуратури округу Мангеттен, представлюячи справу в суді Нью-Йорка в Мангеттені.

Адвокати «Організації Трампа» заявили, що переслідування є політизованим. «З нашої точки зору, цю справу було розпочато, бо ім‘я компанії містить прізвище Трамп ... Цей випадок свідчить, що сезон полювання відкрито для місцевих прокурорів, щоб спрямовувати дії проти федеральних політичних опонентів та супротивників», - зокрема, йдеться в заяві компанії.

Небезпека для компанії Трампа

«Декілька факторів» спонукали до винесення звинувачень проти компанії, говорить Дан‘я Перрі, колишній заступник прокурора Нью-Йорка. «Значним є те, про що говорять юристи Трампа - це ризик супутніх наслідків».

Подекуди навіть просто винесення звинувачень достатньо, щоб компанія оголосила про банкрутство, бо клієнти та кредитори зважують ризик роботи з організацією, яку звинувачують у кримінальних порушеннях.

«Серйозні наслідки»

Підприємство, проти якого висунуто звинувачення, може зіткнутись із «серйозними наслідками» для продовження роботи, говорить Міріам Беєр, професорка Бруклінської правової школи.

«Особливо це стосується регульованих галузей, де є правила, які фактично змушують компанії казати: «Я не можу вести з вами бізнес», - додала вона.

Можливі більше звинувачень

Звинувачення, подані на 25 сторінках в четвер чітко вказують, що Вайсселберг був не єдиним співробітником «Організації Трампа», який отримував виплати, які, на думку прокурорів, є незаконними.

Серед правників поширена думка, що рішення винести звинувачення проти Вайсселберга є спробою переконати його надавати свідчення стовно можливих порушень з боку колишнього президента, бо така практика застосовується в інших справах.

«Якщо це трапиться і він буде співпрацювати, гадаю, ми можемо очікувати на більш широкі звинувачення. Однак, цього ще немає», - говорить Перрі.

Реакція Трампа

Колишній президент, його компанія та юристи, що представляють обвинувачених, засудили справу як політизовану. Головний прокурор справи Окружний прокурор Сайрус Венс є членом Демократичної партії, як і прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс.

Трамп заявив у четвер: «Політичне полювання на відьом лівими радикалами від Демократичної партії триває і Нью-Йорк перебрав завдання. Це розділяє країну як ніколи раніше!»

Дивіться також: Час-Тайм. Як боротися з корумпованими країнами? Що пропонують у США?

Час-Тайм. Як боротися з корумпованими країнами? Що пропонують у США?
please wait

No media source currently available

0:00 0:14:59 0:00
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG