Спеціальні потреби

США та ЄС закликали Раду схвалити антикорупційну стратегію


В Раді говорять, що стратегію можуть затвердити у вересні

Схвалити Національну антикорупційну стратегію на наступні чотири роки закликали Верховну Раду США та ЄС. Таку заяву розмістили в соцмережах посольство США а також представництво Європейського Союзу в Україні.

На думку дипломатів, нова стратегія сприятиме спрямуванню та координації зусиль державних органів у протидії корупції. «Через 4 роки після завершення дії попередньої Стратегії настав час для цілісного і стратегічного підходу до антикорупційного порядку денного України», - йдеться в заяві.

США та ЄС підтримують НАЗК та інші державні установи України у виконанні відповідної стратегії після її схвалення, запевнили в диппредставництві.

Відповідний законопроект 4135 було схвалено в першому читанні в листопаді 2020 року і він зараз перебуває на розгляді Верховної Ради.

Затвердження стратегії може відбутись у вересні. Про це заявив Руслан Стефанчук, перший заступник голови Верховної Ради, під час конференції організованої «Реанімаційним пакетом реформ» 1 липня.

«Я вважаю, що це може відбутися у вересні місяці, - заявив Стефанчук про затвердження антикорупційної стратегії, - але те, що це відбудеться - це стовідсотково, тому що є політична воля і намір прийняти цю антикорупційну стратегію».

Стефанчук вказав на те, що цього літа у Верховній Раді залишився лише один пленарний тиждень роботи і зауважив, що порядок денний на цей час вже складено.

Раніше цього місяця про свою підтримку затвердження антикорупційної стратегії заявив президент України Володимир Зеленський. Під час виступу на конференції присвяченій подоланню корупції, Зеленський закликав Раду затвердити законопрроект і відзначив, що Україна минулі чотири роки не мала антикорупційної стратегії.

Дивіться також: Військові експерти у Вашингтоні: тренування «Сі Бриз» можуть допомогти українцям захистити свої водні кордони. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG