Спеціальні потреби

Військові США візьмуть участь у навчаннях в Литві


ФотоU.S. Army Abrams tank leaves ship during operation Atlantic Resolve rotation in Riga port, Latvia,
ФотоU.S. Army Abrams tank leaves ship during operation Atlantic Resolve rotation in Riga port, Latvia,

«Війська Сухопутних сил США почнуть ще одне навчання в Литві цього тижня, - повідомляє литовське Міністерство оборони. - Розміщення боєготовних сил США в Європі в рамках Atlantic Resolve свідчить про потужну та невпинну відданість США НАТО та Європі».

Ініціатива Atlantic Resolve втілюється з 2014 року. «Через двосторонні, спільні та багатосторонні навчання, Atlantic Resolve збільшує готовність, сумісність та посилює зв’язки між збройними силами країн- союзників та партнерів», - йдеться в повідомленні Сухопутних сил США.

Наприкінці вересня на території Литви планується проведення міжнародних військових навчань. Сили США прибудуть до Литви вже у цю п‘ятницю в рамках операції Atlantic Resolve, пише агентство Reuters з посиланням на інформацію від речника збройних сил Литви.

Раніше очільник Пентагону Марк Еспер заявляв про передислокацію сил США в Європі.

В липні під час візиту до Литви міністр Сухопутних сил США Раян МакКарті, заявляв, що передислокація стала можливою після того, як Литва зробила кроки на шляху збільшення витрат на оборону до 2% ВВП - проголошеної цілі для країн-членів НАТО.

«Цей рівень співпраці, навчання, безпеки та, зрештою, стабільності став можливим після того, як Литва взяла на себе зобов‘язання спрямувати більше 2% ВВП на оборонні видатки та модернізацію збройних сил», - цитує слова МакКарті Baltic Times.

МакКарті також заявив, що військові передислокуються до Литви на наступні декілька років для «проведення спільних навчань з нашим чудовим союзником».

Дивіться також: Американські конгресмени закликали посилити підтримку Білорусі і запровадити санкції проти порушників прав людини. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG