Спеціальні потреби

МВФ покращив прогноз для світової економіки


Гіта Гопінат, головний економіст МВФ
Гіта Гопінат, головний економіст МВФ

МВФ очікує зростання світової економіки на 5,5% цього року, згідно з новим Прогнозом світової економіки, оприлюдненим МВФ у вівторок. Це на 0,3 відсоткових пункта більше, ніж в прогнозі МВФ оприлюдненому в жовтні.

Оптимізм МВФ ґрунтується на позитивних новинах щодо розробки вакцини та проведення кампанії щеплення від коронавірусу, однак ризики посилення пандемії залишаються, через те, що з’являються нові штами коронавірусу, повідомили у фонді.

«Багато у припиненні пандемії залежатиме від результатів цих перегонів між вірусом, що мутує, і вакцинами а також від здатності надати ефективну підтримку до того, як це відбудеться», - заявила головний економіст МВФ Гіта Гопінат.

МВФ знизив прогноз економічного зростання для країн єврозони на 1 відсотковий пункт до 4,2%, але збільшив прогноз зростання для США на 2 відсоткових пункти до 5,1% в цьому році.

Китай, де зростання прогнозується на рівні 8% цього року «повернувся до прогнозів зростання перед пандемією в четвертому кварталі 2020 року, перед всіма великими економіками», - додала Гопінат.

Дивіться також: Як у Каліфорнії проходить вакцинація населення від коронавірусу. Відео

Як у Каліфорнії проходить вакцинація населення від коронавірусу. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG