Спеціальні потреби

Флорида та Техас реєструють найбільшу кількість нових заражень коронавірусом серед американських штатів за добу


Протягом останніх декількох днів, Техас та Флорида реєстрували рекордну для своїх штатів кількість нових заражень на кронавірус COVID-19. Кількість нових заражень у Флориді склала 9 999 в неділю, після реєстрації 11 443 нових випадків в суботу - вище ніж найбільша кількість зареєстрована за добу за час епідемії в штаті Нью-Йорк. Техас повідомив про 8 258 нових випадків у суботу і 3 449 в неділю. Каліфорнія в неділю зареєструвала 5 410 нових випадків заражень, а Аризона - 3 536, згідно до даних інституту Джонса Гопкінса.

«Наразі очевидно, що зростання є експоненційним, - заявив мер Маямі, Флорида, Френсіс Суарез в інтерв‘ю АВС в неділю. - Протягом останніх тижнів у нас рекорд за рекордом». В неділю кількість заражень на COVID-19 у Флориді перевищила 200 000.

«Кількість захворілих і тих, хто потребує госпіталізації, зростає експоненційно. Кількість пацієнтів в інтенсивній терапії зростає експоненційно, - заявив в інтерв‘ю CBS мер Х‘юстона, Техас, Сільвестер Тернер. - Насправді, якщо ми швидко не візьмемо вірус під контроль, через два тижні, наша система лікарень матиме серйозні проблеми».

Техас, Каліфорнія та Аризона призупинили плани з поновлення економічної діяльності. У Флориді ж губернатор штату Рон де Сантіс минулого тижня заявив, що штат не йде назад у своїх планах з поновлення роботи, заявивши, що тепер від спалаху в основному страждають молодші люди, які мають менший ризик ускладнень від коронавірусної хвороби, ніж літні люди, пише NPR.

Дивіться також: В Україні 244-ту річницю незалежності США відзначили в онлайн-форматі. Відео

В Україні 244-ту річницю незалежності США відзначили в онлайн-форматі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG