Спеціальні потреби

Нові «ревучі 20-ті роки» прогнозують Америці економісти з Каліфорнії


Після сумної зими, навесні на США очікує економічне відновлення та швидке зростання, подібне до 20-х років минулого століття у США [цей історичний період у США отримав назву «ревучі 20-ті»].

Відновлення економічного зростання стане можливим завдяки масовій вакцинації, усуненню обмежень з соціального дистанціювання, спаданню пандемії. Такі прогнози озвучили економісти каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі UCLA.

«20-ті роки будуть «ревучими» після декількох важких місяців», - йдеться в щоквартальному прогнозі UCLA, опублікованому в середу.

«З вакциною і вивільненням накопиченого попиту, наступні декілька років будуть «ревучими», економіка прискориться і відновить минулі тренди, - наводить слова головного економіста проекту Лео Фелера Los Angeles Times. - Ми очікуємо, що зростання споживання послуг і збереження сили ринку житла просуне економіку вперед».

Економічна ситуація у США, як і в багатьох інших країнах, залишається складною на тлі пандемії. ВВП США в третьому кварталі 2020 був нижчим за відповідний рівень четвертого кварталу 2019 року на 3,5%.

Економісти UCLA прогнозують зростання американського ВВП на 1.8% в першому кварталі 2021 року, 6% в другому кварталі і потім стабільне щоквартальне зростання на 3% до 2023 року.

Дивіться також: Відео запуску та вибуху прототипу ракети Starship. Відео

Відео запуску та вибуху прототипу ракети Starship. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG