Спеціальні потреби

У США відзначають День президентів


Фото: Меморіал Лінкольну (ліворуч) та пам‘ятник Вашингтону (у центрі)
Фото: Меморіал Лінкольну (ліворуч) та пам‘ятник Вашингтону (у центрі)

Сьогодні у США відзначають День президентів - федеральне свято на честь всіх президентів США - припадає на третій понеділок лютого, місяць, коли народились двоє найвідоміших американських президентів - Авраам Лінкольн та Джордж Вашингтон.

У цей день «згадують про лідерів, які об’єднали американців і дали відповіді на виклики історії», - йдеться у повідомленні Посольства США в Україні, виданому з нагоди свята.

Посольство наводить слова колишнього президента США Барака Обами:
«Зміни не настануть, якщо ми будемо чекати на когось іншого або на інший час».

Цікаво, що через призначення свята на честь Джорджа Вашингтона на третій понеділок лютого, він ніколи не збігається з його реальним днем народження. Хоча, ще двоє колишніх президентів США народились в лютому: Вільям Генрі Геррісон та Рональд Рейган, їх дні народження також не співпадають з датою Дня президентів, повідомляє Канал Історії США.

Це зимове святкування часто є нагодою для компаній, щоб запропонувати знижки на свої товари. Цього року на аукціон в Бостоні буде виставлено низку артефактів, пов‘язаних з американськими президентами, пише «Голос Америки». Серед майже 300 предметів, виставлених на аукціон Гарвардський светр Джон Кеннеді, локон Вашингтона та підписане фото Лінкольна. На аукціон також виставлено документи президентів, таких як Квінсі Адамс, Джеймс Медісон та Улісс Грант.

Дивіться також: Шлях до "Еммі-2020" американця українсько-індуського походження Андрія Пареха. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG