Спеціальні потреби

Ентоні Блінкен закликав ніколи не забувати уроків Голокосту


Державний секретар США Ентоні Блінкен
Державний секретар США Ентоні Блінкен

З нагоди тижня пам’яті жертв Голокосту у США державний секретар Ентоні Блінкен вшанував пам'ять шести мільйонів євреїв, убитих нацистами та їхніми колабораціоністами, а також мільйонів інших людей, у тому числі ромів, представників ЛГБТКІ+, слов’ян та людей з обмеженими можливостями.

«Ті, хто пережив Голокост, та їхні родини є свідченням мужності та стійкості. Вони є живим докором тим, хто прагнув знищити майбутнє єврейського народу, і тим, хто намагається спотворити або заперечити Голокост», - йдеться в заяві Ентоні Блінкена, розміщеній на сайті Держдепу.

Блінкен підкреслив, що нацисти та їхні колабораціоністи здійснювали вбивства в безпрецедентних масштабах, систематично вбиваючи людей просто тому, що вони були іншими.

«Ніколи не забуваймо жахливих уроків Голокосту, коли ми знову зобов’язуємося забезпечити, щоб такі жахи ніколи більше не відбувалися, не переживалися та не спостерігалися людством», - йдеться в заяві очільника зовнішньополітичного відомства США.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG