Спеціальні потреби

Залужний думає, як «зламати паритет» на фронті


Генерал Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних Сил України.
Генерал Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних Сил України.

Чільні українські посадовці наголошують, що бойові дії проти російських загарбників упродовж 2023 року показали необхідність подальшої підтримки і підвищення технологічного рівня озброєння української армії, щоб уникнути затягування війни.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний сказав в інтерв’ю британському журналі Economist, що Україна дуже вдячна за допомогу партнерів, але зауважив, що західні країни досі стримуються від надання найновіших озброєнь.

«Вони не зобов’язані нічого нам давати. І ми вдячні за те, що отримали. Але я просто вказую на факти», - сказав український генерал, підкресливши, що якоїсь однієї диво-зброї не існує, а потрібно поєднання багатьох чинників.

Також цими днями в американському виданні Time опублікована розлога стаття, в якій президент України Володимир Зеленський та інші українські представники розповідають, яких щораз більших зусиль доводиться докладати для переконування партнерів України у збереженні і посиленні підтримки.

«Найстрашніше те, що частина світу звикла до війни в Україні, - сказав Зеленський в тому інтерв’ю і наголосив, що для нього, - заморозити війну означає програти її».

«Я вважаю, що Україна не може дозволити собі втомитися від війни… Навіть якщо хтось з нас всередині втомлюється, багато в цьому не зізнаються», - цитує українського президента Time.

Уникнути затягування війни

Валерій Залужний окремо опублікував широкий аналіз стану війни в якому наголошує, що затяжна «позиційна» війна становить «значні ризики» для України.

Він підкреслює, що українці завдали російським загарбникам величезних втрат - принаймні 150 000 вбитими, але на думку Залужного, загибель такої кількості солдатів не зупиняє Росію.

«Будьмо відвертими. Це феодальна держава, в якій найдешевший ресурс - це людське життя. А для нас… найдорожче, що ми маємо - це наші люди», - сказав Залужний.

Командувач наполягає на потребі «зламати військовий паритет з ворогом», і перераховує п’ять головних напрямків, на яких, на його думку, потрібно зосередитися.

Першим він назвав подолання «значної переваги ворога у повітрі», яка, каже Залужний, зменшилася, але зберігається.

Другим виокремлене завдання покращити можливості прориву мінних перешкод, створених російськими загарбниками в Україні.

На третє місце Залужний виносить засоби знищення російської артилерії.

Четвертим український командувач називає навчання українських військових для формування необхідних резервів.

На п’ятому місці генерал Залужний пояснює потребу електронних бойових засобів.

Допомога Україні від США — під загрозою? Деталі дискусій в США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:45 0:00

Форум

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG