Спеціальні потреби

Блінкен: "Група Вагнера" намагається скористатись із хаосу в Нігері


Держсекретар США Ентоні Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен

Російське об'єднання бойовиків "Група Вагнера" намагається використати собі на користь нестабільність, яка утворилась в Нігері після путчу. Про це в інтерв'ю ВВС у вівторок заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Хоча, за оцінками США, Росія та "Група Вагнера" не стоять за організаторами військового путчу, який два тижні тому усунув від влади президента країни Мохамеда Базума, однак, російське угруповання намагається скористатись із ситуації, каже Блінкен.

"Кожне місце, куди йшла "Група Вагнера", за ними йшли смерть, руйнування та експлуатація", - додав головний дипломат США.

З провідниками путчу під час своєї подорожі до Нігеру спілкувалась в.о. заступника держсекретаря США Вікторія Нуланд. Вона застерегла владу в країні від співпраці з "Групою Вагнера", нагадала їм "що безпека погіршується, захист прав людини погіршується, коли приходить "Вагнер", повідомила Нуланд пресі про свою розмову з лідерами путчу.

Діячі в Нігері "добре розуміють ризики для суверенітету, якщо запросити до себе "Групу Вагнера", додала посадовиця в понеділок.

Як Голос Америки повідомляв раніше військові Нігеру, на чолі з генералом Абдурахманом Чіані, усунули від влади президента Нігеру Мохамеда Базума.

У відповідь на заколот, Сполучені Штати та країни Європейського Союзу закликали військових повернути законно обраного президента до влади, а деякі європейські країни наклали санкції на Нігер.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG