Спеціальні потреби

Макконнелл: допомога Україні – це пряма інвестиція в безпеку Америки


Лідер республіканської партії в Cенаті Мітч Макконнелл 
Лідер республіканської партії в Cенаті Мітч Макконнелл 

Прямою інвестицією у безпеку Америки назвав надання смертоносної західної зброї на передову України лідер республіканської партії в Cенаті Мітч Макконнелл під час вступу у Сенаті в понеділок.

"Підтримка України з боку Америки зробила набагато більше, ніж підтримала оборону. Як я неодноразово казав, відправка смертоносних західних можливостей на передову була прямою інвестицією у власну безпеку Америки. Дозвольте мені чітко сказати: ця допомога означає більше робочих місць для американських робітників і новішу зброю для американських військовослужбовців".

Лідер республіканців в Cенаті зазначив, що публічні повідомлення свідчать про те, що Збройні сили України розпочали давно спланований контрнаступ, і Україна прагне витіснити російські війська з окупованих українських територій на кількох фронтах.

"Досягнення цього моменту у конфлікті, звичайно, великою мірою відбулося завдяки героїзму відважних українців, які захищають свою Батьківщину. Але їхній успіх також є результатом відчутної підтримки Сполучених Штатів, союзників по НАТО та друзів по всьому світу, які цінують суверенітет і територіальну цілісність, які опинились під ударом в Україні", - заявив сенатор.

Він додав, що саме гостра загроза російської агресії допомогла розбудити багатьох європейських друзів США, а путінська ескалація змусила багатьох найближчих союзників США почати серйозніше інвестувати у власну оборону та робити внесок у колективну безпеку.

"Як я неодноразово говорив, відправка смертоносних західних можливостей на передову (в Україні – ред. ГА) була прямою інвестицією у власну безпеку Америки у кілька конкретних способів.

По-перше, спорядження наших друзів на передовій, щоб вони захищалися, є набагато дешевшим способом – і в доларах, і в життях американців – знизити здатність Росії загрожувати Сполученим Штатам.

По-друге, ефективний захист Україною своєї території вчить нас, як покращити захист партнерів, яким загрожує Китай. Не дивно, що високопосадовці Тайваню так підтримують зусилля, спрямовані на те, щоб допомогти Україні перемогти Росію.

По-третє, більшість грошей, які виділяються на безпекову допомогу Україні, насправді не надходять в Україну. Вони інвестується в американське оборонне виробництво. Вони фінансують нову зброю та боєприпаси для збройних сил США для заміни старих матеріалів, які ми надали Україні", - зазначив Макконнелл.

Наприкінці промови лідер республіканської партії в Сенаті, який наразі контролюється демократами, запевнив, що сенатори-республіканці продовжуватимуть свої зусилля інвестувати в національну безпеку Америки.

Макконнелл неодноразово заявляв про підтримку України і навіть критикував своїх однопартійців, як то колишнього президента США Дональда Трампа, за недостатньо проукраїнську позицію. Чинний президент США Джо Байден, представляє Демократичну партію і послідовно проводить підтримку України.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG