Спеціальні потреби

Байден затвердив скасування режиму надзвичайної ситуації, запровадженого через коронавірус


Ілюстративне фото. REUTERS/Dado Ruvic
Ілюстративне фото. REUTERS/Dado Ruvic

Президент США Джо Байден затвердив скасування режиму надзвичайної ситуації, запровадженого через поширення коронавірусу. Про це повідомила прес-служба Білого дому.

"У понеділок, 10 квітня 2023 року, президент підписав закон…, який завершує введений через пандемію COVID-19 стан надзвичайної ситуації національного масштабу", – йдеться у повідомленні.

Режим надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я було запроваджено у США у березні 2020 року президентом Дональдом Трампом.

Він дозволяв адміністрації задіяти додаткові ресурси боротьби з поширенням коронавірусу, зокрема без погодження з Конгресом.

Раніше Голос Америки повідомляв, що скасування режиму надзвичайної ситуації може означати кардинальну зміну у політиці держави щодо боротьби із вірусом і призвести до комплексної реструктуризації відповіді на хворобу, щоб у майбутньому перенести більше відповідальності за вакцини та лікування на приватний ринок.

Це може дати початок переходу від кризової операції під керівництвом Білого дому до розгляду вірусу як постійної довгострокової загрози. А для президента Джо Байдена у передвиборчий рік це може символізувати певний прогрес у досягненні обіцянки подолати пандемію.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG