Спеціальні потреби

Підтримка України з боку США непохитна - Блінкен поговорив з Кулебою, на тлі наближення річної позначки вторгнення Росії


7 лютого Держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою
7 лютого Держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою

Держсекретар США Ентоні Блінкен в телефонній розмові 7 лютого запевнив українського колегу в тому, що Сполучені Штати рішуче підтримують Україну, на тлі наближення роковин повномасштабного вторгнення Росії до України, повідомили в Держдепі за результатами розмови.

В Держдепі оголосили, що розмова стосувалась питань безпекової та економічної співпраці, а Блінкен підкреслив непохитність підтримки України з боку США і, зокрема, надання нової безпекової допомоги Україні.

"Росія грубо помиляється, якщо думає, що хтось втомиться боротися зі злом, яке вона несе", - написав за результатами розмови міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Серед питань, які він обговорив з Блінкеном, Кулеба назвав: нову військову допомогу, нові санкції проти Росії та підготовку важливих заходів у контексті наближення роковин повномасштабного вторгнення РФ.

В середу президент США Джо Байден згадав Україну у своєму зверненні до Конгресу США.

"Смертельний напад, що викликає в пам’яті образи смерті та руйнування, яких Європа зазнала під час Другої світової війни. Вторгнення Путіна стало випробуванням віку. Випробуванням Америки. Випробуванням світу", - заявив президент США. Він згадав, що його минулорічне звернення до Конгресу було проголошене через декілька днів після початку повномасштабного вторгнення Росії до України.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG