Спеціальні потреби

Байден може поїхати до Польщі напередодні річниці війни Росії в Україні - NBC


Президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден під час візиту українського глави до Вашингтона, 21 грудня 2022. (AP Photo/Andrew Harnik)
Президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден під час візиту українського глави до Вашингтона, 21 грудня 2022. (AP Photo/Andrew Harnik)

Президент США Джо Байден розглядає можливість поїздки до Європи "поблизу України" наступного місяця у час річниці початку повномасштабної російської війни в Україні. Про це із посиланням на власні джерела повідомляє американський телеканал NBC News.

За даними медіа, у Білому домі розглядають кілька місць ймовірного візиту, включаючи Польщу. Таким чином в адміністрації вивчають способи, як Байден може відзначити цю віху війни в Україні, "щоб привернути увагу до стійкості України проти жорстокої військової кампанії Росії та підтвердити солідарність США з українським народом, оскільки конфлікт переходить у нову фазу".

За словами трьох американських високопосадовців, представники адміністрації Байдена також обговорювали можливість оголошення про ще один великий пакет військової допомоги для України, приурочений до річниці вторгнення Росії 24 лютого. Однак, як зазначає NBC, остаточних рішень щодо поїздки президента США не прийнято.

Офіційно Білий дім поки не коментує повідомлення.

Пропри війну із візитами до України для висловлення підтримки регулярно приїздять нинішні та колишні світові лідери. Напередодні із президентом України Володимиром Зеленським зустрічався президент Фінляндії Саулі Ніїністо, минулого тижня у Києві був президент Європейської ради Шарль Мішель.

1 травня українську столицю відвідала тоді спікерка Палати представників і третя особа у США Ненсі Пелосі. Натомість Зеленський, згідно з повідомленнями, від початку війни покидав Україну лише один раз - для візиту до Вашингтона, де зустрівся із Байденом і виступив перед Конгресом.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG