Спеціальні потреби

США ввели санкції проти 10 компаній РФ за дії в Чорному морі


Архівне фото: корабель з українським зерном в Чорному морі, поблизу Одеси. Домовленість укладена за посередництва ООН та Туреччини розблокувала поставки зерна з українських портів Чорного моря, однак Україна звинувачує РФ в перепонах для викониння домовленості
Архівне фото: корабель з українським зерном в Чорному морі, поблизу Одеси. Домовленість укладена за посередництва ООН та Туреччини розблокувала поставки зерна з українських портів Чорного моря, однак Україна звинувачує РФ в перепонах для викониння домовленості

Сполучені Штати запровадили санкції проти десяти російських компаній, які пов'язані з блокуванням торговельних перевезень в Чорному морі та ескалацію конфлікту в Україні, повідомив Державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Росія продовжує блокувати цивільну морську торгівлю в Чорному морі своїми агресивними військово-морськими операціями. Дії Росії завдають шкоди цивільному населенню та продовжують ескалацію конфлікту в Україні. Сьогодні ми визначаємо 10 суб’єктів, пов’язаних із цими діями», - написав він у своєму Twitter.

З повним переліком підсанкційних підприємств можна ознайомитися на сайті Держдепартаменту США. Йдеться, зокрема, про компанію ELEKTROPRIBOR, яку у США пов'язують з виробництвом навігаційних приладів для російських бойових кораблів; підприємство RIGEL, яке понад 15 років забезпечує повний цикл розробки, виробництва і постачання літієвих акумуляторів для Міноборони Росії; концерн AVRORA – провідне російське підприємство у сфері розробки, виробництва та постачання автоматизованих систем управління надводними кораблями та підводними човнами; концерн AGAT - провідна компанію російського суднобудування, що спеціалізується на розробці, виробництві та обслуговуванні бойових систем, йдеться в повідомленні Держдепу.

Під санкції потрапляють і декілька дослідних інститутів, що займаються розробкою і постачанням суднового обладнання, встановленого на російських торгових і військово-морських суднах.

“Ми віддані тому, щоб президент Путін та ті, хто йому допомагає, відчули додаткові серйозні наслідки, за безсовісну війну Росії проти України. Після військово-морських операцій Росії проти українських портів, включно з тими, які постачають світові необхідне продовольство та зерно, Сполучені Штати сьогодні вводять санкції. Зокрема, Державний департамент визначає 10 російських військово-морських організацій”, - заявив Блінкен.

Сполучені Штати як і раніше сповнені рішучості використовувати всі відповідні заходи для стримування нападів Росії на Україну – чи то напади з повітря, землі чи моря. Ці заходи підкреслюють просте повідомлення: Кремль має припинити свою жорстоку кампанію проти України, - наголошує посадовець.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG