Спеціальні потреби

Ще три кораблі з українським зерном відправились з портів Одеси


Фото: корабель Polarnet вийшов з порту "Чорноморськ", 5 серпня 2022 року. REUTERS/Сергій Смолєнцев
Фото: корабель Polarnet вийшов з порту "Чорноморськ", 5 серпня 2022 року. REUTERS/Сергій Смолєнцев

Ще три кораблі з вантажем української кукурудзи вийшли з українських портів у п'ятницю і прямують на інспекцію до Туреччини, повідомили в Спільному координаційному центрі, до якого входять представники ООН, Туреччини, України та Росії, пише АР.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков підтвердив у Facebook, що три балкери перевозять 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до Туреччині, Великої Британії та Ірландії.

Він відзначив, що сьогоднішнє відправлення розблокувало судноплавство з порту «Чорноморськ» а також висловив сподівання, що безпекові гарантії ООН та Туреччини працюватимуть і надалі.

Наступним кроком, зауважує український посадовець, має стати робота портів не лише "на вихід", але можливість заходу кораблів у порти. Перший такий захід очікується вже в суботу, додав він.

Український уряд також сподівається розширити дію домовленості щодо розблокування українських портів для експорту зерна, укладеної минулого місяця, щоб відкрити можливість для експорту металургійних товарів.

"Це угода про логістику", - вказав заступник міністра економіки України Тарас Качка в коментарі Financial Times. В Кремлі зауважують, що таке розширення можливе лише за умови зняття відповідних санкцій, пише Reuters.

В статті використано матеріали Reuters, AP.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG