Спеціальні потреби

В Конгресі очікують на остаточне схвалення можливості навчань українських пілотів у США


Член Палати представників Конгресу США, Адам Кінзінгер
Член Палати представників Конгресу США, Адам Кінзінгер

В проекті оборонного бюджету США на 2023 рік, затвердженому Палатою представників США, передбачено 100 мільйонів доларів на навчання українських пілотів.

Серед поправок, схвалених у процесі обговорення, було оголошено положення від члена Конгресу Адама Кінзінгера про виділення 100 мільйонів доларів США на навчання українських пілотів і наземних екіпажів для ознайомлення з американськими літаками.

Мета цього закону в тому, щоб зміцнювати наше партнерство з Україною в надії, що український народ зможе захистити свій суверенітет від будь-якої небезпеки зараз та в майбутньому. Я з нетерпінням очікую співпраці з моїми колегами у Сенаті, щоб передати цей важливий законопроект на стіл Президента Байдена
Член Палати представників Конгресу США, Адам Кінзінгер

Кінзінгер коментує Голосу Америки, що «Мета цього закону в тому, щоб зміцнювати наше партнерство з Україною в надії, що український народ зможе захистити свій суверенітет від будь-якої небезпеки зараз та в майбутньому. Я з нетерпінням очікую співпраці з моїми колегами у Сенаті, щоб передати цей важливий законопроект на стіл президента Байдена».

Сенат має схвалити свою версію законопроекту, перш ніж законодавці з обох палат зможуть розробити компромісний законопроект на конференції, щоб проголосувати за нього та надіслати президенту Джо Байдену.

“Українці продемонстрували неймовірну мужність протистоячи та зупиняючи війну Путіна. Ось чому наші партнери неодноразово говорили нам, що їм потрібні винищувачі та ракетні системи «повітря - поверхня», щоб захистити свою країну від неспровокованого та незахищеного вторгнення Росії” – додає Кінзінгер.

Минулого тижня, голова штабу Військово-повітряних сил США генерал Чарльз Браун також заявив, що США та союзники розглядають можливість надання Україні винищувачів та навчання українських пілотів.

"Це не будуть російські [літаки], можу вам сказати, - заявив Браун. - Однак не можу сказати, що точно це буде". Серед можливих варіантів Браун перелічив шведський Gripen, французький Dassault Rafale а також Eurofighter Typhoon.

"Я вважаю, що ми маємо аспект відповідальності, - наводить видання Military Times слова Брауна на форумі, - як щодо наших союзників та партнерів, надавати їм навчання щодо різних спроможностей. Частково це означає розуміння, куди Україна хоче йти і як підтримати їх тепер".

Торік процес схвалення законопроекту Сенатом тривав довше, ніж очікувалося. Палата представників прийняла свою версію законопроекту 23 вересня, але Сенату було важко дотриматися тих самих строків. Лідери обох палат нарешті оприлюднили компромісний законопроект 7 грудня, минаючи звичайний процес конференції. Цей законопроект був схвалений обома палатами до 15 грудня, і невдовзі після цього він був підписаний.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG