Спеціальні потреби

Голова штабу ВПС США: дивно, що Росія не змогла подолати власні системи в Україні


Архівне фото: генерал Чарольз Браун
Архівне фото: генерал Чарольз Браун

За майже чотири місяці війни Росії не вдалось здобути перевагу в повітрі над Україною.

Замість того, щоб забезпечувати можливість діяльності для наземних сил, військово-повітряні сили Росії діяли там, де росіяни вже мали наземну перевагу. Так прокоментував голова штабу ВПС США генерал Чарльз Браун використання Росією ВПС у війні проти України. Коментар прозвучав у відповідь на питання під час конференції в Гудзонівському інституті, США в середу.

Браун відзначив успіхи протиповітряної оборони Укаїни і її "достатню динамічність", яка не дозволяє російським ВПС "надто віддалятись" від контрольованих Росією ділянок.

Генерал висловив здивування тим, що Росія не змогла подолати захист України, який спирається на системи, подібні до російських. "Думаю, це дивно, бо вони (Росія - ред.) виступають проти систем, які є і у них самих. Вони мають їх достатньо добре знати".

"Для мене справжнє питання - як вони не розуміють власні системи і не можуть подолати власні системи?" - здивувався генерал.

США та інші країни надають безпекову допомогу Україні. Згідно з даними Пентагону, Сполучені Штати виділили близько 6,3 мільярда доларів США на безпеку Україні з початку роботи адміністрації Байдена, у тому числі приблизно 5,6 мільярда доларів з 24 лютого 2022 року, коли Росія здійснила широкомасштабний напад на Україну.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG