Спеціальні потреби

"Нехай щастить в подорожі на Місяць" - Байден відреагував на слова Ілона Маска щодо економіки США


Фото: Президент США Джо Байден виступає з промовою щодо економіки країни, 3 червня 2022 року,  Делавер, США. (AP Photo/Патрік Семанські)
Фото: Президент США Джо Байден виступає з промовою щодо економіки країни, 3 червня 2022 року,  Делавер, США. (AP Photo/Патрік Семанські)

Байден із сарказмом відреагував на песимістичну оцінку щодо економіки США з боку американського мільярдера Ілона Маска.

Під час виступу щодо американської економіки в п'ятницю, у Байдена запитали про те, як він оцінює нещодавній емейл Маска до працівників його компанії-виробника електромобілів Tesla, в якому Маск cказав, що має "надзвичайно погане передчуття стосовно економіки".

У відповідь Байден вказав на те, що інші виробники електромобілів збільшують інвестиції, що може свідчити про їхній оптимізм стосовно економіки. "Маю сказати, що поки Ілон Маск так говорить, Ford значно нарощує інвестиції. Гадаю Ford збільшує інвестиції у виробництво нових електромобілів, матиме 6 000 нових працівників, членів проспілок ... Колишня Сhrysler Corporation, Stellantis, також робить подібні інвестиції у виробництво електромобілів. Intel додає 20 000 нових робочих місць у виробництво чіпів".

Байден також саркастично додав про Маска: "Нехай йому щастить в подорожі на Місяць".

В той же день Маск поширив статтю від 2021 року, в якій йдеться про співпрацю іншої компанії Маска, SpaceX, з американським урядом над програмою польоту на Місяць "Артеміда".

"Дякую, пане президенте!" - написав Маск в дописі до повідомлення НАСА про те, що американська космічна агенція обрала SpaceX для втілення проекту обсягом майже 3 млрд дол з метою розробки систем доставки астронавтів на Місяць.

Під час презентації щодо звіту з робочих місць у США, Байден наголосив на тому, що кількість створених робочих місць в травні перевищила очікування, що є ознакою гарних економічних перспектив. Байден висловив впевненість в тому, що економіка здатна швидко подолати виклики підвищеної інфляції, зокрема зростання цін на продовольчі продукти та бензин.

"Ринок робочої сили є найпотужнішим з Другої світової війни, - вказав Байден, - і ми отримали сьогодні більше доказів цього".

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG