Спеціальні потреби

На тлі поставок зброї до України, у США говорять про ризик нестачі запасів


Пентагон не допустить зменшення запасів зброї до мінімальних рівнів у США, запевнив американських законодавців очільник Пентагону США Ллойд Остін.

"Це не лише можливо, а ми це і зробимо", - відповів Остін на питання сенатора Роя Бланта щодо здатності США поповнити запаси протитанкової зброї у США. Запитання прозвучало під час слухань Комітету Сенату США з бюджетних асигнувань.

"Ми завжди утримуватимемо наші спроможності захищати цю країну і підтримувати наші інтереси", - додав посадовець. Він також зауважив, що додатковий запит на фінансування, поданий урядом до Конгресу, дозволить частково замістити "Стінгери" та "Джавеліни", які інші країни надавали Україні на запит США одразу після початку нового вторгнення Росії.

США надали Україні більше 5 000 "Джавелінів" і 1 400 "Стінгерів", що становить біля третини запасів США, а щодо "Стінгерів" - це приблизно чверть запасів, заявив сенатор-республіканець Рой Блант.

Під час свого виступу на заводі Lockheed Martin у місті Трой у вівторок, президент США Джо Байден наголосив, що американська зброя дозволяє українцям захистити себе. Систему "Джавелін"спільно виробляють Lockheed Martin та Raytheon та збирають у місті Трой в штаті Алабама.

Байден виступив із промовю після того, як подивився виробничі потужності заводу в місті Трой, Алабама.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG