Спеціальні потреби

США забороняють афілійованим з Росією суднам заходити в американські порти


Президент США Джо Байден
Президент США Джо Байден

США забороняють суднам, пов’язаним з Росією, заходити в американські порти. Про це президент США Джо Байден заявив в четвер. Відповідне рішення також опубліковане на сайті Білого дому.

«Це означає, що жоден корабель, який ходить під російським прапором або належить чи експлуатується російськими організаціями, не буде допущений до швартування в портах Сполучених Штатів та не отримає доступу до наших берегів. Жоден», - заявив президент Байден.

Відповідно до заяви на сайті Білого дому, винятки цієї заборони стосуватимуться лише суден, які використовуються для перевезення вихідного матеріалу, спеціального ядерного матеріалу та ядерного побічного матеріалу. Це буде можливим лише в ситуаціях коли із узгодженням з міністром енергетики США, держсекретарем та міністром торгівлі США буде визначено, що не існує альтернатив перевезенню цих матеріалів російськими суднами. Ще одним винятком є російські судна, які дають запит на швартування в портах Сполучених Штатів через форс-мажорні обставини.

Відповідно до інформації Reuters, в 2021 році російські судна відвідували американські порти лише 1800 разів, що є невеликим відсотком загального трафіку. Адміністрація президента Байдена провела ретельну перевірку, щоб переконатись у тому що нова заборона не вплине на ланцюги поставок у США.

Нагадаємо, що раніше Британія запровадила санкції проти 26 фізичних та юридичних осіб із Росії. До санкційного списку британська влада включила т.в.о.голови МНС Росії Олександра Чупріяна, командувача Силами спеціальних операцій РФ Валерія Флюстікова, першого заступника начальника Генштабу Збройних сил РФ Миколи Богданського, колишнього міністра оборони РФ Анатолія Сердюкова.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG