Спеціальні потреби

Україна потерпає під бомбами у святотатській війні – папа Франциск


Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск

Папа Франциск у своєму недільному зверненні у Флоріані на Мальті осудив війну Росії проти України, назвавши її святотатством. Понтифік закликав вірян молитися за мир.

Він сказав, ті, хто слухає, повинні замислитись про «гуманітарну трагедію замученої України, яка досі потерпає під бомбами у святотатській війні».

Також під час перельоту на Мальту папа Франциск сказав пресі, що розглядає запрошення мера Києва Кличка відвідати Київ та висловив готовність Ватикану допомагати Україні.

Після отримання запрошення від Кличка Франциск підтвердив його близькість до «страждань міста, його людей, тих, хто був вимушений втікати та тих, кому наказують здійснювати військові дії».

Понтифік неодноразово закликав припинити війну в Україні. Він навіть відвідав посольство Росії в Італії, щоб висловити своє занепокоєння на початку російського вторгнення, що не є звичайним протоколом Папи.

«В Україні ллються ріки крові та сліз. Це не просто військова операція, це війна, яка сіє смерть, руйнування та горе», - сказав Папа минулого місяця на площі Святого Петра у Ватикані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG