Спеціальні потреби

Російські сили виокремлюють громадян США - Держдеп оновив попередження про подорожі до України, Росії


Державний департамент США повідомив американців про ризики залякування та затримання громадян США російськими силами. Відповідні положення включено до попереджень Держдепу про подорожі до України та Росії.

Постійно надходять повідомлення, що "російські військові виокремлюють та затримують громадян США в Україні та під час евакуації наземним шляхом через окуповані Росією території, або до Росії та Білорусі". Таке доповнення до попередження про подорожі до України видав Державний департамент США 29 березня. Рівень небезпеки подорожей до України залишився на рівні "4", що означає "не їдьте". В Держдепі закликають громадян США, які перебувають в Україні, виїхати, "якщо це безпечно зробити, використовуючи будь-який наявний приватний чи комерційний наземний транспорт" і наголошуть на ризиках через російське військове вторгнення а також COVID-19.

Держдеп США також залишив на рівні "4" попередження про подорожі до Росії. "Не подорожуйте до Росії через непровоковане та невиправдане вторгнення російських військових сил до України, можливість залякувань громадян США російськими посадовцями безпеки, виокремлення громадян США в Росії російськими посадовцями безпеки, включаючи затримання, довільне застосування місцевих законів; обмежені перельоти з та до Росії, обмежену спроможність Посольства допомогти громадянам США в Росії, COVID-19 та пов'язані обмеження на в'їзд а також тероризм".

XS
SM
MD
LG