Спеціальні потреби

ООН розгляне питання евакуації мореплавців з Чорноморського регіону


Архівне фото: порт Маріуполя, 11 лютого 2022 року
Архівне фото: порт Маріуполя, 11 лютого 2022 року

Міжнародна морська організація ООН проведе екстрене засідання щодо безпечної евакуації мореплавців з територіальних вод України та Росії в Чорному морі а також з Азовського моря.

"Конфлікт в Україні має значний вплив на безпеку мореплавців та морських перевезень в регіоні, - заявив Гі Платтен, генеральний секретар Міжнародної палати морських перевезень. - Як і у випадку з COVID, мореплавці зіткнулись з проблемами, які не вони створили. Багато кораблів зазнало ударів боєприпасами, мореплавці загинули, або зазнали поранень і мореплавці всіх національностей застрягли на судах пришвартованих в портах".

Платтен наголосив, що держави, які здатні це зробити, мають нагально провести евакуацію мореплавців з регіонів, що є під загрозою. Він виступив за встановлення морського коридору, який дозволив би безпечну евакуацію кораблів, які не можуть полишити територіальні води Чорного моря та Азовське море.

Війна впливає як на працівників, які забезпечують морські перевезення, так і на міжнародну торгівлю товарами, включаючи пшеницю та нафту. Росіяни та українці складають до 14,5% світової робочої сили, задіяної в мореплавстві, йдеться в повідомленні Міжнародної морської організації. Також Росія та Україна експортують більше чверті пшениці у світі, а Росія є значним експортером нафти, зазначили в організації.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG