Спеціальні потреби

"Велике полювання на відьом" - екс-президент Трамп відреагував на голосування Сенату щодо імпічменту


Колишній президент Трамп назвав процес другого імпічменту щодо нього “фазою великого полюванням на відьом”.

Офіс Трампа оприлюднив заяву відразу після того, як Сенат виправдав попереднього президента, визнавши його невинним у підбурюванні протестувальників до насильницької атаки 6 січня на приміщення Капітолію, під час якої загинуло 5 людей.

“Це була ще одна фаза великого полювання на відьом в історії нашої країни. Жоден президент ніколи не проходив через щось подібне, і це продовжується, тому що наші опоненти не можуть забути майже 75 мільйонів людей, найбільша кількість на всі часи для чинного президента, які проголосували за нас кілька місяців тому”, - йдеться у заяві колишнього президента США Дональда Трампа.

Американські оглядачі звертають увагу, що Дональд Трамп у своїй заяві не засудив штурм Конгресу.

За обвинувальний вирок попередньому президенту проголосували у суботу 57 сенаторів: усі демократи та 7 республіканців, а саме - сенатори-республіканці Ричард Бер, Білл Кассиді, С’юзан Коллінз, Ліза Мурковські, Мітт Ромні, Бен Сасс, Пет Тумі.

Лідер республіканської меншості у Сенаті Мітч Макконнелл не підтримав обвинувальний вирок, втім під час виступу у суботу заявив, що, на його думку, Дональд Трамп несе відповідальність за атаку на Капітолій 6 січня.

"Немає жодних - жодних - сумнівів, що президент Трамп практично та морально відповідальний за провокування подій того дня", - заявив Макконнелл. - “Люди, які атакували це приміщення, вірили, що вони діють за бажанням та інструкціями їхнього президента”.

Лідер демократичної більшості у Сенаті Чак Шумер після голосування вкотре наголосив, що без колишнього президента Трампа атаки не Конгрес не сталося б.

“Колишній президент надихнув, вказав та підштовхнув натовп до того, щоб насильницьким шляхом не допустити мирної передачі влади, щоб всупереч волі народу і нелегально втримати президента при владі”, - заявив сенатор-демократ, лідер більшості Чак Шумер.

Дивіться також: Як на Заході оцінюють ситуацію із закриттям телеканалів в Україні і що рекомендують Києву у майбутньому

  • 16x9 Image

    Ірина Матвійчук

    Журналістка, репортерка, редакторка вебсайту. Цікавлюсь соціальними темами та історією. Для потенційних сюжетів завжди шукаю захопливі історії про українців у США, маловідомі сторінки історії, про неймовірні долі людей та бізнесів. Приєдналася до команди Української служби Голосу Америки у 2014 році. Перед тим працювала в журналі National Geographic та на "Радіо Свобода". Люблю читати книжки, створила у США книжковий клуб Books-R-Us Ukrainian. Із задоволенням подорожую в країни/регіони, які є непопулярними для туристів. Одружена, маю доньку.  

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG