Спеціальні потреби

До Флориди наближається тропічний шторм «Ісайас»


Тропічний шторм «Ісайас», швидкість вітру усередині якого досягає 100 кілометрів на годину, рухається до Флориди.

У суботу ураган «Ісайас» ослаб до тропічного шторму після того, як пронісся Багамськими островами. «Нехай зниження рівня вас не обманює», - заявив в суботу губернатор Флориди Рон ДеСантіс. ДеСантіс оголосив надзвичайний стан в десятках округів на атлантичному узбережжі штату. «Найважливіше, чого ми хочемо, - це щоб люди зберігали пильність», - заявив ДеСантіс.

«Ісайас» пройде над східним узбережжям Флориди в той час, коли цей штат намагається впоратися з вийшла з-під контролю епідемії COVID-19.

Влада округу Майамі-Дейд заявили, що не бачать необхідності відкривати евакуаційні центри в зв'язку зі штормом, але 20 центрів будуть перебувати в стані готовності на випадок зміни ситуації.

Флорида - один з найбільш постраждалих від COVID-19 штатів. Станом на суботу, тут зареєстровано понад 480 тисяч випадків захворювання, більше 7 тисяч чоловік померли. Через шторм в деяких районах штати були закриті центри тестування на COVID-19.

Національний центр спостереження за ураганами повідомив, що випущене штормове попередження поширюється на території далі на північ уздовж південно-східного узбережжя США до річки Саут-Санті в Південній Кароліні.

У Північній Кароліні губернатор Рой Купер ввів надзвичайний стан в прибережних округах і оголосив евакуацію острова Окракоук, потерпілого в минулому році від урагану «Доріан».

На Багамських островах «Ісайас» валив дерева і привів до відключення електроенергії. Влада евакуювала жителів островів Абако і східної частини острова Великий Багама.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG