Спеціальні потреби

Байден розглядає понад десять жінок на посаду віце-президента у разі перемоги на виборах


Ймовірний кандидат від демократичної партії на президентських перегонах у листопаді Джо Байден розповів, що відбірковий комітет його передвиборної кампанії розглядає «понад десяток жінок» на посаду віце-президента США у випадку перемоги на виборах.

В інтерв’ю на каналі MSNBC Байден також сказав, що знає про бажання деяких його прихильників, щоб він обрав чорношкіру жінку у якості партнера на перегонах.

«Я насправді це розумію… Тому я запевняю вас, що серед понад десятка жінок-претенденток, кандидатури яких розглядаються, набагато більше, ніж одна чорношкіра жінка», – сказав Байден. Раніше повідомлялось, що у короткому списку Байдена сенаторка від Каліфорнії Камала Гарріс та колишня кандидатка в губернатори штату Джорджіі Стейсі Абрамс. Серед інших потенційних кандидаток називають імена сенаторки Елізабет Воррен, сенаторки Кетрін Кортез та сенаторки Еймі Клобучар. Раніше Байден заявив, що сподівається визначитись з кандидатурою своєї партнерки на перегонах вже до липня.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG