Спеціальні потреби

Напередодні вступу в силу нових американських санкцій в Ірані відзначили річницю розриву відносин зі США


«Смерть Америці», «Смерть Ізраїлю» - під такими гаслами у столиці Ірану відзначили 39-ту річницю захоплення посольства США, яке призвело до розриву відносин з Вашингтоном. Тогочасні події вважаються найдовшою дипломатичною кризою із заручниками у сучасній історії США.

Учасники зібрались біля колишньої будівлі дипломатичної місії в Тегерані та скандувала анти-американські та анти-ізраїльські гасла. Демонстранти палили американські та ізраїльські прапори, а промовці звинувачували Сполучені Штати у веденні економічної та психологічної війни.

У столиці Ірану пройшла масова анти-американська демонстрація протесту. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

Анти-американські настрої в країні посилились після того, як у травні адміністрація Дональда Трампа оголосила про рішення вийти із Міжнародної угоди. За цією угодою, над якою попередня адміністрація працювала кілька років, з Ірану були зняті санкції в обмін на замороження ядерної програми. На погляд американських посадовців, поступки, на які погодився Іран у рамках угоди 2015 року, не достатньо вагомі.

5 листопада набувають чинності нові санкції, запроваджені Вашингтоном. Вони націлені на галузі енергетики, суднобудівництва та фінансовий сектор країни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG