Спеціальні потреби

Генсек ООН закликав світових лідерів об’єднатися для подолання глобальних загроз у 2018 році


Генеральний Секретар ООН Антоніу Ґутерріш попереджає, що перед світом у наступному році ймовірно постануть багато складних та нових загроз. У своєму новорічному зверненні Ґутерріш закликав до більшої єдності для того, щоб подолати ці загрози та зробити світ більш мирним.

Генсек визнав, що його надії на мир у 2017 році не здійснилися. «Нажаль, у багатьох відношеннях світ навпаки пішов у зворотньому напрямку», - заявив Генсек. Ґутерріш назвав своє звернення попередженням світові про небезпеку.

«Конфлікти поглибились, з’явились нові загрози. Занепокоєння навколо ядерної зброї на найвищому з часів холодної війни рівні. Кліматичні зміни відбуваються швидше, ніж ми реагуємо. Нерівність в світі зростає, ми є свідками жахливих порушень прав людини. Націоналізм та ксенофобія у момент, коли ми вступаємо в 2018 рік, на підйомі. Я закликаю до єдності», - сказав Ґутерріш.

Втім, додав він, «світ може стати безпечнішим, конфлікти та ненависть можна подолати. Однак лише в тому випадку, коли світові лідери об’єднаються для того, щоб подолати розкол та згуртувати людей навколо спільних цілей».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG