Спеціальні потреби

Спеціального прокурора Мюллера звинуватили у незаконному отриманні листів перехідної команди Трампа


Організація, створена для забезпечення перехідного періоду після обрання Дональда Трампа президентом, заявила в суботу, що спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який розслідує справу про ймовірне втручання Росії в хід виборів в США в 2016 році, в незаконний спосіб отримав десятки тисяч електронних листів.

Корі Ленгхофер, адвокат перехідної команди Трампа, відомої як Trump for America (TFA), направив лист комітетам Конгресу, в якому заявив, що команда спецпрокурора Роберта Мюллера неправомірним чином отримала переписку від Адміністрації Загальних Служб (GSA), яка є державним органом.

Штатні співробітники Адміністрації «незаконно передали закриті матеріали TFA, включаючи конфіденційну переписку, офісу спеціального прокурора», говориться в листі, копія якого є в розпорядженні Reuters. У листі наголошується, що передані матеріали включають «десятки тисяч електронних листів».

Перехідна команда Трампа користувалася матеріальною базою GSA, яка допомагає керувати бюрократичним апаратом федерального уряду, в період між перемогою республіканського кандидата на виборах в листопаді і його інавгурацією в січні.

Відповідаючи на прохання про коментар, представник Білого дому Сара Сандерс сказала: «Ми продовжуємо повноцінно співпрацювати зі спеціальним прокурором і очікуємо, що цей процес скоро закінчиться».

Офіс спеціального прокурора відкинув звинувачення перехідної команди. «Коли в ході нашого кримінального розслідування ми отримували електронні листи, ми або отримували згоду власника аккаунта або користувалися відповідними кримінально-процесуальними діями», - заявив представник офісу спецпрокурора Пітер Карр.

GSA звинувачення перехідної команди поки що не прокоментувала.

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG