Спеціальні потреби

Атака на готель в Могадішо – остання інформація


Шеф поліції і глава розвідки Сомалі зняті з займаних посад після атаки на готель в столиці країни Могадішо, здійсненої угрупованням «Аш-Шабаб». За заявами влади, щонайменше 26 людей загинули в результаті атаки на популярний готель Nasa Hablod-2 в Могадішо. Десятки людей отримали поранення через вибух.

Бойовики штурмували готель в суботу, після того як у його воріт вибухнув автомобіль. Поліція повідомила про затримання двох нападників, ще двоє були вбиті. Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання бойовиків «Аш-Шабаб».

У зв'язку з нападом командир Сомалі поліції генерал Абдіхакім Дахир Саїд і глава розвідки Абдулахі Мохамед Алі Санабалолше зняті з посад, повідомив в «Твіттері» міністр інформації Могадішо Абдірахман Оман Осман.

Другий вибух автомобіля прогримів в суботу поруч з колишнім будинком парламенту країни. Точні дані про збитки від цього вибуху поки невідомі. Два вибухи сталися рівно через два тижні після того, як в результаті потужного вибуху вантажівки на жвавому перехресті в Могадішо загинули, щонайменше, 358 осіб.

Уряд Сомалі звинуватило угруповання «Аш-Шабаб» у вибуху 14 жовтня, хоча сама угрупування не заявляла про свою причетність.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG