Спеціальні потреби

Американські військові допомагають Пуерто-Ріко долати наслідки урагану Марії


Як американські військові допомагають Пуерто-Ріко долати наслідки урагану "Марія". Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

11 днів минуло з часу, як ураган Марія паралізував життя на Пуерто-Ріко - острові, що належить до Сполучених Штатів. На сьогодні на острові поновлено лише 5 відсотків електропостачання. Половина з трьох з половиною мільйонів мешканців Пуерто-Ріко не мають доступу до безпечної питної води. Адміністрацію Трампа гостро критикують за повільне налагодження допомоги. Президент вважає, що уряд робить усе, що можливо в умовах, коли на острові зруйнована практично уся інфраструктура.

Тисячі військовослужбовців беруть участь у роботі з подолання наслідків урагану Марія в Пуерто-Ріко. Втім, голова місії, генерал Бьюкенен каже, що нинішньої кількості військових – недостатньо. Національна Гвардія планує надіслати ще понад дві тисячі службовців. Військове командування зауважує, затримка з прибуттям персоналу пов’язана з тим, що порти, які приймають військових, були значно пошкоджені стихією. Близько двох з половиною тисяч нацгвардійців розчищають дороги, роздають продовольство та у разі необхідності дбають про безпеку.

У п’ятницю до Пуерто-Ріко вирушив корабель-госпіталь «Комфорт». Уже у наступні дні він дістанеться узбережжя острова, де нині вже перебувають військові судна «Кірсардж», «Васп» та «Оук-Гил».

Ситуацію ускладнює не тільки зруйнована інфраструктура, але і втрата засобів зв’язку. Військове керівництво каже, що надасть всі можливі ресурси, щоб якомога швидше нормалізувати життя в Пуерто-Ріко.

Тим часом губернатор острова Рикардо Росселло каже, певного поступу вже досягнуто:

«Уряд працює разом з Федеральним Агентством з надзвичайних ситуацій. Наш департамент житлобудівництва, офіс Першої леді та департамент з питань сім’ї також долучились до роздачі постраждалим у різних куточках Пуерто-Ріко харчів та води”.

Регіональне відділення Федерального Агентства з надзвичайних ситуацій каже, що співпрацює зі всіма агентствами федерального уряду – Міністерством оборони, охорони здоров’я, енергетики.

А поки ситуація на острові залишається критичною – спека, всюди черги за бензином, продуктами, до банкоматів. Всі крамниці перейшли на готівковий розрахунок, адже через брак електроенергії розплатитись кредитними картками просто неможливо. Значна частина Пуерто-Ріко залишається без електропостачання та засобів комунікації.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG