Спеціальні потреби

Президент Трамп відповів новими погрозами на адресу Кім Чен Ина


«Щойно почув, як Міністр закордонних справ північної Кореї говорив в ООН. Якщо він відображує думки Маленької Людини-Ракети, їм ще не довго лишилося”. Так Президент США через Твіттер відреагував на виступ в ООН міністра закордонних справ Північної Кореї, промова якого рясніла образами особисто на адресу Трампа та запевненням у неминучості ракетного удару по території США.

Міністр фінансів США Стів Мнучін спробував знизити тон заяв президента. «Президент не хоче розпочинати ядерну війну, і ми зробимо все, що ми можемо, що переконатися, щоб цього не сталося», - заявив він на каналі ABC News. «З іншого боку, президент буде захищати американський народ та наших союзників», - додав він.

У Пхеньяні у неділю час десятки тисяч людей взяли участь у анти-американській демонстрації. Там звинувачують Дональда Трампа у образах на свого лідера та загрозі нападу на Північну Корею.

Сусіди Північної Кореї заявили в суботу, що вони зафіксували невелике землетрус, магнітудою 3,4. Його епіцентр, напевно, знаходився на території КНДР.

Після повідомлень про землетрус, США здійснили проліт стратегічних бомбардувальників біля кордонів Північної Кореї, як заявили у Пентагоні, аби продемонструвати військові можливості у разі загрози. Північна Корея, за деякими повідомленнями готується провести нове ядерне випробування. Цього разу не під землею, а у повітрі над Тихим океаном.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG