Спеціальні потреби

У Польщі тривають багатотисячні протести проти утисків ЗМІ


В Варшаві та низці інших польських міст тривають багатотисячні протести. Група протестувальників прийшла до будинку Парламенту в той час, як лідери опозиції вже третій день блокують головну залу пленарних засідань на знак протесту проти спроби урядової партії прийняти закон, який би обмежив доступ ЗМІ до Парламенту. Відповідно до вжитими заходами в прес-галереї парламенту можуть одночасно працювати не більше двох журналістів від одного ЗМІ. Журналістам також буде заборонено вести відео зйомку або фотографувати. Уряд стверджує, що ці заходи прийняті заради створення комфортної робочої атмосфери, але критики вважають, що через них журналістам буде важче перевіряти випадки зловживань з боку влади.

Президент країни Анджей Дуда почав у неділю переговори з опозицією у спробі врегулювати кризу. Раніше прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло назвала дії опозиції скандальними. Опозиціонери ж кажуть, що уряд знищує демократію та пообіцяли утримувати блокаду до вівторка.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG