Спеціальні потреби

США переглядає свою підтримку очоленій Саудівською Аравією коаліції


Білий дім заявив, що адміністрація Обами розпочинає негайний перегляд підтримки США очоленій Саудівською Аравією коаліції в Ємені після того, як внаслідок авіудару в столиці Саана під час траурної процесії загинуло понад 140 осіб, а щонайменш 500 отримали поранення.

Речник Ради національної безпеки США Нед Прайс, в офіційній заяві, оприлюдненій пізно ввечері у суботу, заявив: «Ми глибоко стурбовані повідомленнями про сьогоднішній авіаудар» на похоронну залу, що, вочевидь, є «продовженням серії нападів на цивільне населення Ємену». Він додав, що США «готові переглянути свою допомогу коаліції з тим, щоб вона відповідала принципам, цінностям та інтересам США, серед яких – прагнення негайного та довготривалого припинення трагічного конфлікту в Ємені».

Саудівська Аравія заявила в неділю, що проведе розслідування атаки. Речник Генерального Секретаря ООН заявив, що будь-який «умисний напад на цивільне населення є абсолютно неприпустимим та вимагає ретельного та неупередженого розслідування». Саудівська Аравія відкинула звинувачення у причетності до інциденту, деякі міцеві ЗМІ припускають, що у нападі були задіяні смертники.

Очолена Саудівською Аравією коаліція сунітських урядів країн регіону, яка бореться з шиїтськими повстанцями руху Хуті, підтримує міжнародно визнаного президента Ємену Абду Мансура Хаді. За даними ООН, від авіаударів коаліції загинуло близько 4 тисячі осіб.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG