Спеціальні потреби

Мей: процедура виходу Великобританії з Євросоюзу почнеться в кінці березня 2017


Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей в інтервю Бі-Бі-Сі в неділю розповіла про початок Брекзіту. Раніше прем’єр-міністр заявляла, що Великобританія не буде звертатися до статті 50 Лісабонської угоди до кінця цього року. Стаття 50 цієї угоди регламентує процес виходу члена з Європейського Союзу. Звернення до статті 50 стане початком дволітньої процедури виходу Великобританії.

«Ми запустимо цей процес вже до кінця березня наступного року», - сказала Мей в програмі Ендрю Марра. «Тепер, коли вони знають наш графік, я сподіваюсь, ми зробимо належну підготовчу роботу так, щоби коли процес буде ініційовано, переговори пройшли гладко», - сказала керівник уряду.

«Це важливо не лише для Великобританії, це важливо для всієї Європи, щоб ми зробили це у найкращий спосіб, так щоб не нанести шкоди бізнесу і так, щоб коли ми залишимо ЄС, у нас відбудеться спокійний перехід», - сказала Мей.

Союзники Великобританії тим не менш побоюються, що її вихід з ЄС стане поворотною точкою у міжнародних відносинах - призведе до послаблення заходу по відношенню до Китаю та Росії, ударить по європейські інтеграції та зашкодить світовій торгівлі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG