Спеціальні потреби

США засудили зіткнення між турецькими військовими та курдами в Сирії


США у понеділок назвали «неприйнятними» зіткнення в Сирії між турецькими військовими та загонами, союзницькими з підтримуваним США та очолюваним курдами альянсом. США закликало негайно припинити насильство.

«Це і так вкрай перенасичене поле битви», - відповів на запитання Голосу Америки прес-секретар Пентагону Пітер Кук на запитання про протистояння у сирійському місті Джарабулус на кордоні з Туреччиною. «Ми закликаємо всі воюючі сторони припинити військові дії та зробити належні кроки для де-ескалації конфлікту».

Турецька армія, разом зі своїми сирійськими союзниками вже шостий день проводять операцію, покликану звільнити місто від курдських військових та бойовиків ІДІЛ. Кук каже, що в місті, де тривають бої, бойовиків ІДІЛ вже не залишилось. Прес-секретар Пентагону додав, що США готові і надалі підтримувати Туреччину в операціях проти ІДІЛу, однак разом з тим повністю підтримують і зусилля очолюваних курдами сил подолати войовниче угруповання. Пентагон підкреслив, що США не брали участі ані в авіаударах та обстрілах, здійснених Туреччиною по об’єктах в Джарабулусі, ані у відповідних атаках проти Туреччини.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG