Спеціальні потреби

Законодавці Бразилії голосують у питанні імпічменту президента Ділми Руссефф


Бразильські законодавці в неділю проводять голосування в рамках процедури імпічменту президента Ділми Руссефф.

Якщо дві третини (342 з 513) депутатів нижньої палати бразильського Конгресу підтримають імпічмент, це питання буде переданий на розгляд верхньої палати, Сенату. Там повинно пройти окреме голосування, в результаті якого Руссефф може бути відсторонена від посади в середині свого другого президентського терміну. Процедура імпічменту почалася в п'ятницю.


В останні місяці противники Руссефф посилили свої позиції. На адресу президента звучать звинувачення в застосуванні незаконних методів ведення фінансової звітності з метою приховування дефіциту бюджету під час її кампанії за переобрання в 2014 році. Критики також вважають, що Руссефф несе відповідальність за рецесію в країні і масштабний корупційний скандал за участю державної нафтової компанії Petrobras.

68-річна Руссефф вперше була обрана президентом в 2010 році і переобрана в 2014 році, продовживши 13-річне правління лівої Партії трудящих. У разі відсторонення її від посади, повноваження президента на два роки перейдуть до віце-президента Мішеля Темера з Партії бразильського демократичного руху. Руссефф заявила, що Темер є частиною кампанії, яка ставить собі за мету відсторонення її від посади.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG